Prefix

Kom-igång-guide

Ladda upp din bild

1. Tryck på knappen ”Välj Bilder”.

2. Välj dina bilder i rutan som visas. Du kan trycka Ctrl+A (Cmd+A på Mac) för att välja alla bilder. Håll inne Ctrl (Cmd) för att välja flera bilder, en och en.

3. När du valt färdigt trycker du Ok, rutan stängs. Tryck nu på knappen ”Ladda upp”. Du kan även lägga till fler bilder genom att trycka på knappen ”Välj fler bilder” och upprepa steg 2.

Bilderna kommer nu att laddas upp till oss, beroende på hur snabb internetanslutning du har (och antalet bilder du valt) kan detta ta en liten stund.

Guide Prefix - Ladda upp

Utskriftsmedia och storlek

1. Med Prefix kan du välja att skriva ut på en rad olika material, bland annat akvarell och metallic. Olika media har olika krav på sig vad det gäller upplösning och systemet säger automatiskt till så fort något fel uppstår.

Välj utskriftsmedia med hjälp av rullgardinsmenyn vid ”Media” (till höger om bilden).

2. I Prefix skriver du ut i exakt de mått du vill ha. Som standard används bildfilens storlek och dpi. Klicka på rullgardinsmenyn vid ”Utskriftsstorlek” och välj ”Anpassad storlek” för att själv ställa in storleken.

Du kan nu ställa storleken efter valfri längd eller bredd.

3. Tryck på knappen ”Markera alla bilder” för att ändra inställningarna för alla bilder samtidigt.

Guide Prefix - Media och storlek

Ramar och montering

1. Klicka på fliken ”Ram” för att lägga till en ram runt bilden. Storleken sätter du i antingen i % eller mm. Du väljer själv vilken färg du vill använda.

2. Det är genom Prefix du beställer monteringar och lamineringar. Välj den montering/laminering du vill ha genom respektive rullgardinsmeny (i verktygsfältet till höger om din bild).

Läs mer om våra monteringar här.

Guide Prefix - Ram och montering

Logga in och beställ

1. När du är färdig med alla inställningar klickar du på knappen ”Nästa” nere till höger på sidan.

2. Du kommer nu få uppge din e-mailadress. Om din e-mail redan finns registrerad hos oss kommer du få logga in genom att skriva in ditt lösenord. Finns du inte redan som kund så kommer du att få registrera ett nytt konto.

3. När du loggat in väljer du leverans- och betalningssätt. Bor du i Stockholm kan du kostnadsfritt hämta ordern hos oss eller våra ombud.

4. När du lagt ordern får du ett bekräftelsemail med alla detaljer om din order.

Guide Prefix - Logga in och beställ

Gå till Prefix